Johan’s GTI Pirelli

Dit is de Golf GTI Pirelli (W65) van Johan in de kleur Helios Blauw. Op deze pagina kunt u de vorderingen volgen van deze restauratie.

OpbouwTectylerenSpuiterOnderdelenAankoop
09/06/2014

Na lange tijd niets op de website te hebben geplaatst hierbij een aantal foto’s, werkzaamheden spreken voor zich lijkt mij πŸ™‚
Helaas is de Golf dit meeting seizoen nog niet af, dus deze auto is pas in 2015 op meetings te spotten. Ik ben nu om de zaterdag aan het klussen aan de Golf, dus er zit nu wel redelijk vaart in!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

23/03/2013:

Deze week druk bezig geweest met de motorruimte en wielkasten van de auto, op diverse plekken is de oude tectyl losgelaten omdat er roest onder zat, deze heb ik volledig kaal gemaakt, in de primer gezet, afgesmeerd met strijk-kit en daarna behandeld met tectyl.

De onderzijde van de auto ga ik nu mee bezig, meer foto’s als dat weer klaar is!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

22/12/2012:

Vandaag mocht in mijn Golf weer ophalen bij de spuiter, de koets is volledig gespoten, de overige losse delen worden nog gespoten (zoals de bumpers, wielkast verbreders, spiegels etc).

Zodra die spullen klaar zijn zal ik ook daarvan nog even foto’s plaatsen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

01/12/2012:

De Golf is nu in eerst in de Epoxy gezet, daarna in de grondlaag!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

17/07/2012:

De spuiter is bijna zo ver om de auto in de epoxy en grondlaag te zetten!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

28/04/2012:

Ik ben afgelopen vrijdag weer eens langs geweest bij de spuiter, de las werkzaamheden zijn bijna klaar! Ik heb pas geleden ook een originele Pirelli brochure weten te bemachtigen via eBay en kreeg van mijn broertje nog een leuke presentje, zo kan ik tijdens het thee drinken ook genieten van een Golf GTI Pirelli πŸ˜€

er zijn geen afbeeldingen gevonden

23/03/2012:

De Golf is vandaag naar de spuiter gegaan, die zal de komende tijd in de vrije uurtjes aan het herstel gaan werken! Zal zo nu en dan even langs gaan voor wat foto’s en zal deze dan ook direct plaatsen.

17/03/2012:

De Golf staat sinds gisteren bij mij op het werk, hier heb ik de Golf nog verder kaal gestript dan hij al was (de spuiter wou hem zo kaal mogelijk aangeleverd hebben). Heb ook alvast de motorruimte en wielkasten gereinigd zodat we precies kunnen zien wat er gedaan moet worden. Op de brug toch nog tot de ontdekking gekomen dat de kokerbalk links nog een plekje roest heeft, dit gaat de spuiter ook nog herstellen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

09/06/2014

Hier nog een paar van de vele onderdelen die ik in de afgelopen tijd heb gekocht, er missen nog veel foto’s maar de onderdelen zie je vanzelf terug op de foto’s van de opbouw! πŸ™‚

er zijn geen afbeeldingen gevonden

30/03/2013

Ik heb vandaag de achteras schoongespoten, van de week zal ik de oude onderdelen er af halen om zo de as te gaan behandelen, daarna komen er compleet nieuwe achter remmen op (trommels, schoenen, cilinders, lagers en ook nieuwe achteras rubbers)

Ook heb ik het stuurhuis vandaag aangepakt, hierbij heb ik alle delen er ook af gehaald, het huis en de stangen zijn netjes zwart gespoten. Daarna de boel opnieuw in het vet gezet i.c.m. nieuwe hoezen, stuurkogels en ophangrubbers weer in elkaar gezet!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

16/09/2012

Ik heb via een forum een mooi interieur gevonden, deze is volledig netjes en heeft alleen een reinigingsbeurt nodig.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

28/06/2012

Er zijn weer wat onderdelen gekocht:

– Setje Pirelli velgen, gepolijst (kleine opfrisbeurt nodig nog).
– Armor doorplates.
– Clips voor de grill.
– Clips voor de sierlijsten.
– Clips voor de dorpellijsten.
– Deurrubbers, raamrubbers en een achterklep rubber.
– Water opvang plaat en rubber.
– Deurvangers.
– Kentekenverlichting units.
– Binnenverlichting unit.
– Doorvoer thules achterklep.
– Pakkingen voor de buitenspiegels.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

03/04/2012

Zo vandaag kreeg ik de wielkast verbreders binnen, deze samen met de nieuwe achterklep, spiegels en scharnieren nog naar de spuiter gebracht, alles is wat zijn werkzaamheden betreft compleet nu πŸ™‚ Now we wait πŸ˜€

er zijn geen afbeeldingen gevonden

31/03/2012:

Zo, inmiddels is er bij de spuiter een begin gemaakt! Ik heb toch nog maar even een andere motorkap besteld, die ik er bij had was beschadigd tijdens de opslag bij de vorige eigenaar. Ook heb ik vandaag een nieuwe achterklep gekocht bij! http://www.mk1cabrioparts.nl/. Ook komt er maandag nog een setje goede spatbord verbreders deze kant op via de post. Dan zijn alle delen die gespoten moeten worden eindelijk bij elkaar!
Hopelijk snel weer een foto-update!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

22/03/2012:

Op Marktplaats heb ik van de week weer onderdelen gescoord, deze keer een setje nieuwe handremkabels en een drie-delige Zender achterklep spoiler in zeer nette staat!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

14/03/2012:

Omdat de Golf binnenkort naar de schade-hersteller zal gaan heb ik alvast wat plaatwerk besteld wat sowieso nodig is.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

07/02/2012:

Zoals al eerder vermeld waren de twee originele voorschermen helaas gesneuveld, hiervoor heb ik inmiddels vervangers gevonden van een Cabrio uit 1991.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

29/01/2012:

Ik ben inmiddels al wat (kleine) onderdelen aan het verzamelen:
– Nieuwe zwarte GTI hemel (incl. A/B/C stijlen)
– “Golf GTI” showroom kentekenplaten
– Centrale speaker voor in het dashboard

er zijn geen afbeeldingen gevonden

07/11/2011:

Vandaag heb ik de Golf 1 GTI Pirelli opgehaald (uit het noorden, net over de afsluitdijk).
Het gaat om een Volkswagen Golf GTI Pirelli (W65) in de kleur Helios Blauw, ingevoerd naar Nederland op 30/05/1994 en al niet meer APK gekeurd sinds 30/01/2001, aannemelijk is dat de Golf sinds toen al de schuur in is gegaan en tot nu toe nog nooit is opgeknapt. De Golf heeft net niet alle opties (geen schuifdak), en de carrosserie is nog in erg goede staat, alleen de achterste wielkast randen zijn rot, tevens zal het achterpaneel vervangen worden omdat hier ooit een gat in is gemaakt voor een LPG aansluiting. Het losse plaatwerk is wel in slechte staat, zo zijn de voorschermen en motorkap helaas gesneuveld tijdens de opslag bij de vorige eigenaar, dit zit vol met deuken! De achterklep begint onder het slot te roesten, deze delen zullen dus allemaal vervangen worden.

De plannen zijn dus om de auto weer in bijna originele staat terug te brengen, op enkele uitzonderingen na! (motor en verlaging).

er zijn geen afbeeldingen gevonden